Послушното куче е радост за всеки стопанин. Ние работим за изграждането на здрава връзка между Вас и Вашия любимец.

Здравейте!

Училище "ПОСЛУШЕН" е основано от д-р Калина Кандулкова - главен инструктор-треньор. Намира се в София и се занимава активно с обучение на кучета от различни породи. Училището членува в Киноложко сдружение "ДОГ СПОРТ БЪЛГАРИЯ".

Методиката, по която работим в училището, е съобразена с последните тенденции и постижения в психологията на поведенческите норми при различните породи. В основата на обучението на всяко куче е мотивацията, която, независимо от проблема на кучето или неговия стопанин, е ключов момент към желаната промяна в поведението на животното. При нас Вие обучавате своето куче, а ние Ви помагаме да затвърдите правилния подход в общуването с Вашия любимец. Училището предлага различни курсове на обучение на кучетата и техните стопани. Според възрастта на кучето и в зависимост от характера на проблемите, които имате с него, можем да Ви предложим подходящи програми на обучение. А за тези, които биха искали да разнообразят своите любимци, организираме също така допълнителни интересни игри и мероприятия.

Ако имате подрастващо кученце (до 1 година), което искате да възпитате и научите на послушание в градска среда, бихме могли да Ви помогнем. В случай че сте закъснели с обучението на Вашия любимец и вече имате проблем с неговото поведение, можем да Ви посъветваме как да се справите в конкретната ситуация. Предлагаме и специален курс за всеки, който би искал да обучи кучето си на лична защита и охрана. За да го запишете е необходимо преди това да сте завършили общ курс на обучение. Не забравяйте, много е важно кученцето Ви де бъде подрастващо. Колкото по-рано започнете да се занимавате с Вашия любимец, толкова по-лесно щебъде и за Вас, и за него. Възрастното куче вече е с изградени навици, то значително по-трудно се поддава на превъзпитаване и корекции в поведението. В Училище за кучета "ПОСЛУШЕН" можете да получите съвети и помощ от квалифицирани инструктори за различни проблеми, с които се сблъсквате при общуването с Вашия любимец. Ваше право е да го възпитате и обучите, за да Ви разбира по-добре. Така ще свикнете да разчитате на него и ще откриете, че да имаш послушно куче е истинско удоволствие.

Училище за кучета "ПОСЛУШЕН"

Научете повече за ...
УЧИЛИЩЕ ЗА КУЧЕТА „ПОСЛУШЕН”

Тренировъчен полигон „Враждебна”
Център за обучение на кучета и техните стопани.

Полигонa е създаден през 2012 година. Разположен е в кв.Враждебна, гр. София. Теренът предоставя възможност за провеждане на тренировки, състезания и семинари. Снабден с осветление, поливна система, зона за свободно разхождане на кучета и зона за настаняване на кучета. На разположение на нашите клиенти е и магазин за храни и аксесоари за домашните любимци. Полигона е оборудван и с нужните съоръжения за работа с кучета по общо послушание и спорт с кучета (Agility, IPO). Не на последно място, нашия полигон ще Ви плени с една прекрасна гледка към Витоша.


 

 

д-р Калина Кандулкова:
основател на училище за кучета „ПОСЛУШЕН” и главен инструктор-треньор

Животът ми може да се опише с една дума: куче. Занимавам се активно с обучение на кучета от 1997 г. Завършила съм курс "Професия и кинология", специалност "Отглеждане и обучение на кучето", както и 3-месечна школа за водачи на служебни кучета. Редовно посещавам семинари за обучение и дресура на кучета извън България. Работя като ветеринарен лекар във ветеринарна клиника "City Jungle". Отглеждам две овчарки – немска и белгийска. Най-голямото предизвикателство за мен е спортът с кучета и работата с носа на кучето. Отделям голяма част от свободното си време, доколкото имам такова, за подготовка на белгийската си овчарка за явяване на изпити и състезания. Имам покрит изпити IPO 1, 2 и 3 с белгийската ми овчарка „Арнета”, както и степен А1/L на Aджилити и с двете си кучета. Разтоварвам се с екстремни спортове (сноуборд, уейкборд, кънки), напоследък – и със сноуджоринг (сноуборд, теглен от кучешки впряг). Освен с кучета, обичам да работя и с деца – правя това в училище за кучета "Послушен" и като сноуборд инструктор към "True Riders".


 

Веселка Илиева:
инструктор-треньор по Аджилити

Завършила съм Националната художествена академия специалност текстил. Работя като преподавател в в Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука” в град София. Работата с децата е истинско предизвикателство за мен, но работата с кучета е удоволствие, което ме разтоварва и ме кара все повече да ги обичам. Горд собственик съм на три австралийски овчарки. Те са виновниците живота ми да тръгне в друга посока, от една страна спорта с кучета- аджилити, а от друга дизайна на различни уникални аксесоари за домашни любимци. Аджилитито се оказа един прекрасен спорт и забавление за нас тримата, а и за всички около нас, които виждат колко позитивно се зареждат и кучетата и стопаните. Всяка година посещавам семинари и състезания по Аджилити в страната и чужбина, благодарение на които се развиваме все повече и повече в този спорт. Училище за кучета „ПОСЛУШЕН” ми дава уникален шанс, да постигам все по- големи резултати, както с моите любимци така и с любимците на нашите ученици.


 

Пламена Колева:
главен инструктор

Обичам спорта, природата и животните. Говоря английски, френски и испански език. Имам женски джак ръсел териер и белгийска овчарка - малиноа. Занимавам се с Аджилити, IPO, Canicross и други спортове с кучета. Сред постиженията ми с моите кучета са: Изпит ВН, и победи на състезания по аджилити А1/S. Ежегодно посещавам семинари за обучение на кучета в страната и чужбина. Любовта ми към работата с кучета започна точно от училище за кучета „Послушен”. Най-много харесвам предизвикателството да намирам начина, по който даденото куче разбира какво искаме от него, и да видя развитието му в бъдеще.


 

Гретел:
главен помощник

Аз съм немска овчарка. Отговарям за събирането на конусите и почистването на ринга, охранявам го от кучета, които не са ученици на училище „Послушен”, връщам непослушните ученици и служа като пример за подражание. Много обичам водата, играта с различни предмети и изпълнението на задачи за Калина. Любимата ми награда е играчката.


 

Мария Алексова:
административен директор

Аз съм гласът от телефона на училище за кучета "Послушен". Готова съм да Ви обясня какви услуги предлага училището, да запиша час за тренировка и да отговоря на всичките Ви въпроси за учебния процес. Занимавам се с организацията на програмата на училище „ПОСЛУШЕН” и с градината за кучета. Завършила съм Професионална гимназия по ветеринарна медицина, специалност: Ветеринарен техник. Работата с животните за мен е предизвикателство и ежедневният ми контакт с нашите ученици ме зарежда само положително. Горд собственик съм на кралски пудел, с когото обичам да се разхождам и опознавам нови места. През свободното си време обичам да карам колело, да чета книги, да играя тенис и да спортувам с кучето си.